Terugbelverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Huchem BV is een producent en leverancier van reinigingsmiddelen en aanhangende artikelen. Behalve een 67-plusser hebben ze ook jongere uitzendkrachten via Action65Plus in het bedrijf aan het werk; op dit moment 5 in totaal. Kees Dontje, zelf ook 65, vindt leeftijd helemaal niet belangrijk. “Als je gewoon goede zin hebt en de gezondheid, zijn we daar ook hartstikke tevreden over.”

We hebben regelmatig contact met Kees. Zelf werkt hij alweer 7,5 jaar voor Huchem. Het zijn korte lijntjes met Tess en dat vindt hij gewoon heel goed werken. “Als we aangeven dat we iemand nodig hebben geeft ze gelijk antwoord. Dat vinden we hartstikke fijn.” Zijn bedrijf wil goed luisteren naar wat de klanten willen op het gebied van onderhoud en reiniging en hen op dat gebied adviseren en ontzorgen.

Welke werkzaamheden voeren onze uitzendkrachten bij Huchem uit?

Twee Oekraïense mannen, van wie er één alleen Oekraïens spreekt en de ander goed Engels en gebrekkig Nederlands, worden hoofdzakelijk in het magazijn ingezet. Die werkzaamheden bestaan uit orders picken. Huchem is hier enorm tevreden over en Kees is van mening dat de taalbarrière totaal geen probleem is. “Ook hebben we een oudere gepensioneerde man van 67 via jullie. Het is gewoon een hele fijne vent. Ik ben zelf ook al 65, maar dit laat wel zien dat leeftijd helemaal niet belangrijk is. Als je gewoon goede zin hebt en de gezondheid zijn we daar ook hartstikke tevreden over”, vertelt hij.   

Het verschil met de jonge generatie

“Ik heb vele malen jonge jongens hier gehad die bij ons komen werken. Zij vinden het belangrijk om te weten wat ze gaan verdienen, wanneer ze vrij kunnen zijn, hebben soms geen zin, zijn ziek of moe. Je merkt dat er bij sommige jonge jongens geen motivatie en discipline is.”

“Bij 67-plussers zie je dit niet. Zij werken door, omdat ze het leuk vinden. Sommige noodgedwongen, omdat ze wel een extraatje kunnen gebruiken. Maar je ziet bij deze doelgroep dat de inzet en het verantwoordelijkheidsgevoel groter is. Ze blijven meestal trouw aan hun huidige baan, melden zich niet snel ziek en dat vinden wij erg prettig. De ‘oudjes’ (met respect, benadrukt hij) doen het nog hartstikke goed ten opzichte van de jeugd.”

Wat is het voordeel van 65 plus uitzendkrachten volgens Kees?

“Je haalt een hele brok ervaring binnen op allerlei gebieden. Ik geef mezelf even als voorbeeld. Ik heb 30+ jaar ervaring in de schoonmaak. Op technisch gebied kunnen de jonge werknemers erg veel van mij leren in het vak. Je haalt dus iemand binnen met kennis en ervaring. De jonge generatie kan hier ontzettend veel van leren. Ger, onze 67-plusser weet goed uit te leggen aan nieuwe werknemers wat de bedoeling is.”

Wat is het meest waardevolle dat Huchem heeft geleerd van het werken met 65 plus uitzendkrachten?

“Het houdt niet op na je pensioen. Dat je ook voor je plezier kunt werken en niet omdat het moet. En tuurlijk zijn er wel die dat moeten, maar als je zo een zakcentje kan verdienen door werk te doen wat je echt leuk vindt, dat draagt bij aan een positief gevoel van het bedrijf. Dat is voor ons het meest waardevolle.” Hij voegt er nog aan toe: “Dat je gewoon gemotiveerde mensen hebt, en geen mensen die de kantjes ervan af lopen en alleen maar komen voor het geld.”