Schrijf je nu in

Terugbelverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Natuurlijk kunnen wij je gaan vertellen hoe het werken met 65-plussers is, maar het is nog beter om een opdrachtgever aan het woord te laten. Jeroen Spans van Kuijpers kan uit eigen ervaring vertellen; hij heeft op dit moment 3 uitzendkrachten van Action65Plus operationeel binnen zijn organisatie. Behalve de financiële kant benoemt hij vooral de voordelen van de mentaliteit en de ervaring van 65-plussers.

Kuijpers is een technisch dienstverlener. Jeroen is er beheertechnicus en zorgt ervoor dat storingen, onderhoud en revisiewerkzaamheden gepland en uitgevoerd worden. Dat is belangrijk om overlast voor de klanten zoveel mogelijk te voorkomen en uitval te beperken. De uitzendkrachten die hij via Action65Plus inzet voeren ondersteunende werkzaamheden uit. Denk aan het opruimen van ruimtes en kleine technische aanpassingen zoals het stellen van deurdrangers of het vervangen van lichtbronnen of armaturen. “En als het nodig is bieden ze ondersteuning aan onze servicemensen. Wij noemen ze handyman, ofwel ‘de derde man van Kuijpers’ met een knipoog”, legt hij uit.

Dagelijkse uitdagingen

Een van zijn bestaande klanten had een aantal mensen nodig voor de ‘dagelijkse uitdagingen’. Een kapotte deurklink repareren, iets ophangen of iets weer vastzetten. “Onze eigen mensen hebben hun expertise op een ander vlak liggen, maar wij wilden onze klant toch graag helpen. Toen zijn we met jullie in contact gekomen en hebben jullie ons ontzorgd en geholpen om toch onder onze naam deze dienst aan onze klant te kunnen aanbieden. Naar alle tevredenheid zoals ik van de klant verneem.

Action65Plus voldoet aan de vraag

Wat vindt Jeroen van de contacten met Action65Plus? “In het begin moesten we elkaar natuurlijk even leren kennen. Tot op heden hebben jullie onze vraag voor inzet steeds kunnen invullen. Met mensen die technisch onderlegd zijn en ook een goed en net voorkomen hebben.”

De voordelen van ervaring

Op de vraag welke voordelen Jeroen ziet in het werken met 65-plussers geeft hij aan: “In eerste instantie de financiële kant, daarnaast wil ik zeker benoemen dat iemand van 65-plus ervaring meeneemt. Vaak hebben ze aan een half woord genoeg. Ze hebben al veel werkervaring, ze snappen waar we mee zitten. Ze begrijpen ook wat er bedoeld wordt en doen hun werk precies zoals we van hen verwachten. Over het algemeen zijn het charismatische mannen die wel van een grapje houden en ze zijn prettig om mee om te gaan. Dus vol lof.” Hij voegt er nog aan toe: “Als het slecht is hoor je het ook hoor.”

Waar je volgens hem wel rekening mee moeten houden is dat je hen geen heel zwaar werk kunt laten doen. “Deze mensen hebben stuk voor stuk hun sporen al wel verdiend. Dat moet je wel beseffen. Maar de voordelen wegen zwaarder dan de nadelen. Wellicht gaat het iets langzamer maar door hun ervaring weten ze het efficiënt aan te pakken waardoor het eindresultaat hetzelfde is.”

Jeroen is van mening dat deze doelgroep ook geschikt is om jongere collega’s te begeleiden. “Ze hebben super veel ervaring, een goede werkethiek, zijn heel respectvol en houden zich aan de gemaakte afspraken.” Ze kunnen de jongere collega’s motiveren en ze begeleiden. “Niet alleen op het werkvlak maar ook op het sociale vlak.”