Terugbelverzoek

"*" geeft vereiste velden aan

Maurice is 67 en werkt via Action65Plus bij Abalco Service. Samen met één of twee collega’s gaat hij bij bedrijven langs om bijvoorbeeld koelinstallaties te reinigen. “Vaak vragen klanten hoe oud ik ben. Ik vertel ze dan dat ik 67 ben. De meeste mensen geloven het niet en zeggen dat ik wel 20 jaar jonger lijk.”

Wat houden de werkzaamheden in?

Abalco Service is specialist in het chemisch en technisch reinigen, renoveren en conserveren van lucht-, koel- en warmtetechnische installaties. “Ik ga samen met één of twee collega’s naar bedrijven. Hier reinigen we bijvoorbeeld koelinstallaties. Er is veel wat ik nog niet weet. Dus ik leer iedere dag nieuwe dingen. Daarnaast mag ik ook mee naar klussen in het buitenland.”

Wat vind je van de werkzaamheden? Is het uitgepakt zoals je verwacht had?

“Ik heb het naar mijn zin bij Abalco. Het is heel wat anders dan wat ik voorheen altijd gedaan heb, maar ik vind het zeker leuk.”

Sluiten de werkzaamheden aan bij wat je in je arbeidsverleden hebt gedaan?

“Ik heb 50+ jaar gewerkt bij een industriële bakkerij. Nu doe ik heel wat anders bij Abalco en dat bevalt me goed. Het is hard werken, maar dat vind ik niet erg.”

Waarom werk je door na je pensioen?

“Omdat ik me thuis verveel, werk ik door na mijn pensioen. Ik ben graag bezig en hou ervan om te werken. Bovendien ben ik nog fit en vind ik dat ik nog niet uitgewerkt ben.”

Wat vind je van onze samenwerking met Action65Plus?

“De samenwerking met Action65Plus is altijd goed. Zij staan iedere keer klaar om mijn vragen te beantwoorden. Goede communicatie.”

Wat zijn voor jou de voordelen om door te werken na je pensioen?

“Door te werken blijf je fit. Ik wil niet thuiszitten en ziek worden. Thuis verveel ik me snel, omdat ik het niet gewend ben. Nu kan ik lekker bezig blijven. De verdiensten zijn ook gunstig. En het is altijd leuk om een extraatje te hebben.”